IMG_4663_edited.jpg

THERAPIEDIEREN

De Bunzboerderij staat ervoor om mens en dier bij elkaar te brengen. We zorgen ervoor dat iedereen toegang heeft tot de wondere wereld van kleine en grotere therapiedieren.

We zijn ervan overtuigd dat dieren niet enkel thuis een grote meerwaarde hebben. Rusthuizen, zorgcentra, jeugdinstellingen, ... ook hier kunnen dieren een energie brengen die niet te evenaren is. 

Dankzij een unieke training van zowel onszelf als begeleider en onze dieren, zorgen we ervoor dat ook de dieren hier hun plezier uit halen. We bekijken elk dier als een uniek wezen en houden rekening met het karakter en hun eigen kwaliteiten. Zo heb je bv. Louis, ons konijntje. Dit is het 4e konijntje dat altijd meegaat, maar niet opgepakt wordt. Hij kijkt liever vanop een afstand en komt graag zelf naar je toe. Zolang we werken op een manier dat voor hem niet té invasief is, functioneert hij als een ideaal therapiedier. Soms zelfs beter tijdens bepaalde coachingsessies!

Elke keer wordt activiteit dus op maat voorgesteld. Dit met zowel de groep als de dieren in het achterhoofd. Door op deze manier te werken, zijn onze bezoeken geschikt voor ouderen, kwetsbare kinderen en jongeren. En dit in alle veiligheid voor iedereen. 

Om dit allemaal in goede banen te leiden, werken we samen met Therapiedier vzw. Een organisatie waar we onze dieren ook jaarlijks laten deelnemen aan een onderzoek en examen om hun evolutie en "goesting" in hun werk te bekijken. Zolang het dier nog geschikt is en ook plezier haalt uit het therapie geven, blijft het actief in onze werking.

Ben je benieuwd? Contacteer ons vrijblijvend voor een activiteit op maat!

Er zijn mogelijkheden voor elk soort budget.

 
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

©2019 door De Bunzboerderij. Met trots gemaakt met Wix.com