De Bunzboerderij daagt je uit!

Als zorgboerderij willen we ervoor zorgen dat kinderen, ouders en zelfs ook leerkrachten op ons kunnen rekenen. Ookal is dit op afstand en in eigen dorp of stad. Tussen alle berentochten en wandelingen door, dagen wij je uit om de boerderijdieren op te zoeken in jouw buurt!

Bewegen blijft belangrijk, zeker in deze tijden van isolement. De dagelijkse prikkels die we normaal krijgen, dalen en we hunkeren naar uitdagingen. Wandelen is gezond, dat weet iedereen. Waarom stoppen bij wandelen alleen? Nu de scholen gesloten zijn, is het aan ons om het brein uit te dagen en bewust om te gaan met prikkels die we krijgen tijdens onze weinige activiteiten. Hierbij helpt De Bunzboerderij graag.

To do:

1. Stuur een mailtje naar info@bunzboerderij.com voor de enige echte dierenbingo-kaart

2. Print de kaart af zo vaak je ze nodig hebt 3. Stippel je wandeling uit 4. Zoek jas en wandelschoenen 5. Ga klaarstaan aan de deur met je dierenbingo en een balpen of potlood 6. Gaat de hond mee? Poepzakje niet vergeten!


Ga samen op wandel en hou je ogen en oren open. Vaak besef je niet welke dieren er allemaal rond je heen wonen. Ontdek welke wereld er vlak naast de jouwe leeft. Elk dorp heeft wel een boerderij of weide waar tal van dieren samenleven. Net zoals wij samenleven met onze buren. Dankzij al deze boeren en hun werk, kunnen wij genieten van hun lekkere lokale producten. Vergeet hen dus zeker niet te bedanken als je hen ziet werken op het erf!

Zie je één van onze boerderijdieren in het echt? Proficiat! Deze mag je doorkruisen op je blad. Wil je het wat moeilijker maken en ben je met verschillende kinderen op pad? De eerste die het juiste geluid van het gevonden dier kan nabootsen, is de enige die het dier mag doorkruisen. Maak er gerust een wedstrijd van. Wedden dat de wandeling een pak dynamischer is geworden? Hopelijk een wandeling om niet snel te vergeten.

To do 2.0:

1. Maak een foto van jullie dierenbingo tijdens en/of na de wandeling 2. Deel jullie resultaat op Facebook en/of Instagram met #Bunzboerderij en vergeet ons zeker niet te taggen 3. Deel je resultaat en daag vrienden en familie uit om mee te doen in hun dorp

Veel succes en vooral veel plezier!

66 keer bekeken
 

©2019 door De Bunzboerderij. Met trots gemaakt met Wix.com