Fancy farming

Tijdens de lockdown kwam veel creativiteit naar boven bij de mensen. Of, zoals bij mij, was creativiteit ineens ver te zoeken. Tot duidelijk werd waar dit aan kon liggen.

De eerste weken, deed het me niet veel welke broek of T-shirt ik aantrok. De jogging en grote pull waren de snelste en gemakkelijkste aan en deze bleven dan ook vaak de hele dag rond mijn lijf hangen. De laatste week, zeg maar vanaf de zon duidelijk beter haar best doet om de lockdown dragelijker te maken, werden mijn dagen een pak leuker. Eerst dacht ik dat dit vooral aan de zon en mijn nieuw kleurtje lag. Nu wordt duidelijk dat het meer is.

Sinds ik zoek naar de juiste short en T-shirt, beginnen mijn dagen al een pak vroeger.

Toegegeven, onze boerderij heeft ook haar werk en dus ook het ontbijt van de dieren moet niet te lang wachten. Tenzij ik hoop op een opstand in de vorm van een kudde kippen op ons terras en 2 geiten die blijven mekkeren tot in de oneindigheid, moet het ontbijt klaar staan rond 8u30. Eens ik daar dan sta in mijn duchtig uitgekozen outfit, blijf ik ook langer dingen doen. Ik zie meer werk en kijk minder uit naar mijn werkstoel en ben creatiever in oplossingen. Ik kijk ook uit naar de volgende momenten om buiten te komen, ook al is dit maar in de tuin. Vanaf nu mogen alle dieren elke dag vanaf 14u naar buiten. Samen zitten we in het zonnetje te genieten en kakelen en mekkeren we wat bij. Rond die tijd hebben alle kippen hun grootste werk, euh, ei gelegd en is het tijd om de zon of schaduw op te zoeken in het frisse gras. Ons hangbuikvarken Gloria geniet dan weer van de verschillende overgoten zonplekjes te vinden om deze volledig in te palmen met haar glorieus lijf. Rechtstaan is dan weer de volgende uitdaging.

Dit weekend werd het me duidelijk dat je veel kan doen aan je humeur door simpelweg moeite voor jezelf te doen. Ook al ben je de hele dag thuis met of zonder partner, maak de bewuste keuze om nog steeds (of zelfs misschien wat meer) voor jezelf te zorgen. Kies eens een outfit die je anders nooit zou aandoen op het werk, doe nog eens je make-up aan en draag je mooiste oorbellen. Als we dan toch thuis moeten blijven, in het huis en het gezin waarin we zoveel in investeren, laten we dit dan op een zelfzekere manier doen.

Ik weet nu al welke jumpsuit ik ga bestellen. Eerlijk, ze past ook wel op de boerderij als kaki salopette...
38 keer bekeken
 

©2019 door De Bunzboerderij. Met trots gemaakt met Wix.com