top of page

THERAPIEDIEREN

De Bunzboerderij staat ervoor om mens en dier bij elkaar te brengen. We zorgen ervoor dat iedereen toegang heeft tot de wondere wereld van kleine en grotere zorg- en therapiedieren. Tijdens verschillende activiteiten die doorgaan op onze locatie Laereveld maak je kennis met onze therapie-alpaca's en paarden. Kies voor een therapiesessie, groepsactiviteit of vriendenbezoek en geniet van de dier-bare momenten op onze weide. 

Al onze dieren worden getraind tot volleerd zorg- of therapiedier. We bekijken elk dier als een uniek wezen en houden rekening met het karakter en hun eigen kwaliteiten. Zo heb je bv. Eksa, ons oudste paard.. Dit is een dier dat altijd wat extra aandacht krijgt, maar niet bereden wordt. Hij kiest er zelf ook voor wanneer een sessie voor hem eindigt. We houden veel rekening met zijn comfortzone die met de jaren wat kleiner is geworden door wat ziektes en kwaaltjes. Hij kijkt soms liever vanop een afstand en komt graag zelf naar je toe. Zolang we werken op een manier dat voor hem niet té invasief is, functioneert hij als een ideaal zorgdier. Soms zelfs beter tijdens bepaalde coachingsessies!

Elke keer wordt er een activiteit op maat voorgesteld. Dit met zowel de groep of persoon als de dieren in het achterhoofd. Door op deze manier te werken, zijn onze sessies geschikt voor kwetsbare kinderen en jongeren die zelf nog geen ervaring hebben met dieren, maar hier wel interesse in hebben.  

Onze dieren

bottom of page