top of page

onze kinderen waren zeer enthousiast en iedereen denkt er nog zeer warm aan terug! Jij en jouw konijnen hebben een indruk nagelaten, en dat is zeer fijn!

Zoë - Ave Regina

De bunzboerderij kwam naar onze school. 
De kids leerden omgaan met dieren. Door het geknuffel en het verzorgen van de konijntjes

kwamen ze helemaal tot rust.  Ze hebben er heel erg van genoten! 
Zeker en vast een aanrader!

Annemaaike - Middenschool Halle

Wat een zaligheid !!  Een boerderij die aan huis komt !!
Wij, bezoekers, bewoners, personeel en vrijwilligers van Zorgcirkels Jongdementie, maar ook van het woonzorgcengtrum De Wingerd, hebben daar mee van mogen genieten: op donderdag 16 januari ’20 arriveerde Sieglinde met enkele konijntjes in het dagcentrum.  Alle schoten werden in gereedheid gebracht om de daar speciaal voor getrainde, prachtige konijnen enkele minuutjes van aaisessies te voorzien …  Sieglinde vertelde ondertussen in geuren en kleuren over haar dierenvrienden …  Dit werd als zo zalig ervaren, dat zo’n bezoekje zeker voor herhaling vatbaar is.  Dikke dankuwel !

Riet - Jong Dementie Leuven

"Alles is zeer op maat van de kinderen. De uitleg over de dieren is telkens aangepast aan de leeftijd en bij elk diertje is er wel iets anders te doen qua activiteit. Hierdoor is het net een beetje extra leuk. De kinderen worden op een zeer rustige manier geïntroduceerd bij de dieren, waardoor ze geen schrik meer hebben."

Emilie - Jeugddienst Boutersem & FERM

Leuven city waande zich even op het platteland deze zomer. Van kakelende kippen tot aaibare alpaca’s, zachte konijntjes tot wroetend hangbuikvarken Gloria. 

De hele week lang konden de kinderen kennis maken met de dieren van de Bunzboerderij. Een top ervaring voor zowel kinderen, animatoren als onszelf.
Al van bij het begin een zeer fijne samenwerking en een aanbod op maat met de grootste zorg voor de dieren. We kijken al uit naar volgend jaar! ;)

Pallieter - Jeugdwerk Jonge Helden

"Onlangs kregen we in onze Stichting bezoek van de Bunzboerderij; coronaproof uiteraard, daar werd de nodige aandacht aan besteed. Onze bewoners konden konijntjes en kippen strelen maar de sterren van de dag waren toch de alpaca’s! Bewoners die eerst nog een beetje aanmoediging nodig hadden bij het strelen van de kippen en konijnen, reikten nu spontaan hun hand uit naar deze voor hen onbekende dieren.
Wat ons onmiddellijk opviel, was hoe rustig deze dieren waren; een paar keren Ninja de kip aaien en haar oogjes vielen al toe van genot. 
Het is duidelijk dat deze dieren getraind zijn en het gewoon zijn om zulke bezoekjes af te leggen.
De begeleiding kreeg ook de nodige info over de dieren en tips zoals hoe we best de diertjes konden vasthouden om aan de bewoners te tonen.
Tijdens de activiteit zelf was er steeds een mooi evenwicht tussen het welzijn van de dieren en het laten geniet van onze bewoners. Na afloop was iedereen het erover eens: dit was een topactiviteit waarvan niet alleen onze bewoners maar ook de begeleiding genoten heeft!
Zeker voor herhaling vatbaar"

Evi - teamcoördinator Wilgen

Op een zonnige woensdagnamiddag kreeg de gezinswerking van de Ruimtevaart vzw heus bezoek van twee wollige alpaca’s! We kregen eerst wat informatie over deze fascinerende diertjes en erna mochten we met speciale borstels de alpaca’s borstelen en proper maken. Wat voelden ze lekker zacht aan! Na het verzorgen, waren ze volledig klaargestoomd voor de volgende stap. We bouwden samen enkele leuke en uitdagende parcourtjes, dat we samen met de alpaca één voor één konden uitproberen. Heel fijn dat de mama’s en papa’s (en opa’s) dit samen met de kinderen konden doen, want dat was soms toch wel best spannend! De alpaca zorgde voor veel verbinding tussen ouders en kinderen en dat is iets wat we altijd heel belangrijk vinden als we met onze gezinswerking op stap gaan. Tijdens de activiteit werden we fijn aangemoedigd en begeleid door Sieglinde en een vrijwilliger. En op het einde kregen we zelfs een diploma als aandenken aan een meer dan geslaagde activiteit. Fijn om zo de zomer te kunnen afsluiten!
Graag meer van dat!

Klara - De Ruimtevaart Leuven

De Bunzboerderij kwam langs op onze befaamde 'chilliewilliedag' en zorgde voor een heerlijke workshop voor zowel jong als oud. De leden en de leiding genoten met vólle teugen van een rustige en (ont)spannende wandeling met de alpaca's. De begeleiders waren heel flexibel en behulpzaam en de communicatie voor, tijdens en na de workshop was snel, duidelijk en goed! Zeker voor herhaling vatbaar voor Open Kamp! 😊

Fien - Open Kamp Brabant

bottom of page